CRUCEA ROŞIE LIBANEZĂ
A doua vizită la Crucea Roşie Libaneză. A doua zi în Dahie. Filmarea reuşită, dar doar ilustraţie. Azi i-am convins să filmez în maşini şi echipamentul. N-a văzut ambulanţa din România cu ce se joacă aceşti copii voluntari prin fortăreaţa Hezbollah. Maşinile nu sunt extraordinare pe dinafară. Dar sunt foarte dotate pe dinăuntru.

Doar că asta a fost tot, ilustraţie. Am făcut şi eu cunoştinţă cu acel libanez "mâine". De o săptămână îmi spun că "mâine avem aprobabrea să filmăm în misiune". Aşa s-a întâmplat şi ieri după-amiază. A trebuit să opresc camera pentru că secretara de la centru a uitat să trimită faxul cu aprobarea la băieţii din Dahieh.

Cel puţin s-au obişnuit cu mine acolo. Fetele deja vor să mă scoată în oraş la shopping şi să-mi fie profesoare de arabă. Băieţii şi-au deschis laptopurile ca să-mi arate ce fapte de vitejie au făcut ei pe vremea războiului din 2006. Şi jos pălăria în faţa acestor copii. Că sunt toţi nişte copii. La 20 de ani scoteau morţii de sub dărmături şi se luptau să salveze vieţile celor îngropaţi în bombardamentul de la Qana. Pozele sunt ale lor. Acum 3 ani erau pe toate agenţiile de presă.

Comments

  1. uite asa se creeaza bazele internationalismului :D.te ai integrat perfect.o adoptie reciproca.povestile lor vor deveni povestile tale...cum iti pare aici de acolo?

    ReplyDelete
  2. Acolo de aici mi se pare acum o altă lume. Mă gândeam ieri la copiii din România. Cei care acum sunt generaţia emo sau mai ştiu eu ce. Care se gândesc să meargă la discotecă şi care nu se ridică de pe scaun în tramvai când urcă o bătrânică. La medicii noştri care pleacă din ţară pentru că nu sunt plătiţi. România văzută de aici mi se pare acum cinică.

    ReplyDelete
  3. ...si trista in cinsmul ei.cuvinte precum solidaritate, a simti, a face o fapta buna..au devenit pulbere, stigmate sau, si mai rau, instrumente de manipulare ale unora.aparente intr un joc de a oamenii.Cine mai e impresionat?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani

The politics of Ashura in Lebanon

Radicalismul de acasa