ASHRAFIEH ŞI TELENOVELELE

M-a trezit dimineaţă un pickamer. De când am venit acum două săptămâni, nişte băieţi se chinuie să renoveze o casă şi geamurile sufrageriei mele dau fix către zona cu lucrările. La 7 dimineaţa încep să urle, să bocănească, să foreze, să spargă pereţi. Când se opresc ei, să ia o scurtă pauză, trece un individ cu o motocicletă.

Am am avut din nou sentimentul neplăcut că nimeni nu a venit să ridice gunoiul. Proprietarul mi-a spus că ar trebui să vină cineva în fiecare zi. Dar cred că dar o singură dată s-a întâmplat să-mi ridice pungile din fata uşii. Clădirea nu are ghenă. Aşa că eu şi ceilalţi 3 locatari ai imobilului lăsăm pe o tavă în faţa uşii pungile cu pricina.

Zona în care locuiesc eu este foarte aproape de piaţa Sassine. Punctul 0 din Ashrafie. Un loc în care găseşti de toate. Unde este, evident, un Starbucks. Un punct extrem de important pentru proprietarii de laptopuri. Tot în Place Sassine am descoperit o cafenea genială. La Chicha, adică narghilea. Am găsit-o într-o seară împreună cu un prieten. Căutam un loc în care să ne aşezăm şi să vorbim despre nişte reportaje. Foarte orientală, extrem de cochetă. Când am intrat noi era aproape goală. În jumătate de oră după aceea era plină. Per la 9 era plină ochi de domni abia ieşiţi de la birou şi care se relaxau la o narghilea. La o masă erau câteva doamne drăguţe şi aranjate care luau cina.

Apoi s-a lăsat tăcerea, iar una dintre chelneriţe a ridicat sonorul televizoarelor. Pe un canal sirian se desfăşura episodul cu numărul aproximativ 100 dintr-o telenovelă turcească pe numele ei "NOOR".Noor e o domnişoară foarte îndrăgostită de un domn turc blod cu ochi albaştri care în episodul cu pricina este înjunghiat de mafioţi. Domnii care fumau narghilea au urmărit cu mare atenţie serialul. Domanele au uitat să mestece. Momentul de cumpănă mi-a amintit de celebra Esmeralda şi de isteria naţională din România. Am aflat că şi aici a cauzat aceeaşi revoluţie printre gospodine. Iar sfârşitul serialului a fost declarat evenimentul lunii. La fel ca şi la noi.
Din păcate, libanezii nu au auzit încă de celebrul serial "Clona". Dar probabil că nu le-ar fermeca într-atât pe doamnele între două vârste de aici.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani

The politics of Ashura in Lebanon

Nu ma simt "corespondent de război"