BEIRUT SWINGERS

Starbucks. Hamra. Una dintre cele mai aglomerate străzi din Beirut. Poate cea mai aglomerată. Cald. Lili vrea să stea pe net wireless. Nu că n-am avea acasă prin cablu. Dar la Starbucks e mai cool. Aşa că intrăm, cerem câte un iced caffe latte şi ne instalăm la subsol, unde e linişte şi aer condiţionat setat la 16 grade. Lili deschide laptopul. Eu mă aşez în fotoliu vis-a-vis şi mă uit ca mâţa în calendar la un ziar în limba arabă. Îmi beau cafeaua liniştită în timp ce amica mea descoperă universul wireless. Când ajung pe la jumătatea cănii, de masa noastră se apropie un tânăr brunet cu părul prins în coadă. Zâmbim amabil. Şi ne întimdem după brichetă să i-o împrumutăm.

"Mă scuzaţi că vă întreb, voi sunteţi împreună?"

Rămânem amndouă cu mâna în aer. Ne uităm una la alta.

"Nu, nu suntem împreună. Adică nu ÎMPREUNĂ. Suntem prietene."

Tânărul cu pricina se uită la Lili. Amica mea are 22 de ani, e roşcată şi are un păr cârlionţat superb.

"M-am uitat aşa la tine şi mi-am zis că arăţi uşor masculină şi am crezut că sunteţi împreună."

"Nu, nu suntem. Go away."

Cu greu am reuşit să rămân pe scaun şi să nu-i torn în plete cafeaua pe care o mai aveam în pahar. Dar omul nu renunţă.

"Şi totuşi nu vreţi să mergeţi la o swingers night?"

"Nu, nu chiar."

Individul sa întors la masa lui. A mai fixat-o pe Lili ceva vreme şi apoi a plecat. Ea a rămas marcată. Cineva a luat-o drept the Diesel dike.

Comments

  1. numai pentru complimentul ala si ar fi meritat sa ii torni in cap o cisterna de bitum clocotit... auzi, cica mai masculina... nenorocit iubitor de capre si alte patrupede ierbivore in frunte cu maica-sa...

    ReplyDelete
  2. Hehe. Mai tarziu am aflata ca Starbucks-ului din Hamra i se cam zice Starfucks si ca un amic american, care isi verifica mail-ul acolo a fost agaţat de un domn care era convins ca americanii sunt toti bisexuali.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani

The politics of Ashura in Lebanon

Radicalismul de acasa