Saturday, September 27, 2008

DE CE STĂTEAU CEI 10 000 DE SOLDATI SIRIENI LA GRANITA LIBANEZĂ

Pai iată de ce. 17 morţi. Nu se ştie încă dacă sunt toţi civili. Guvernul sirian asta spune, dar nu se şltie niciodată dacă ceea ce spune guvernul sirian este şi comprelt adevărat. Bomba, cele 200 de kilograme de explozibil, care nu prea arată a 200 de kilograme deloc, a ecplodat în apopiere unei moschei şiite imense. 200 de kilograme ar fi spulberat-o. În apropiere era şi o bază a securităţii. Evident, nimeni nu ştie nimic cu siguranţă, dar toţi îşi dau cu părerea.
Atacatorii ar fi vrut să arunce în aer un şef al Mukhabaratului. Dar guvernul spune că ar fi murit numai civili. Nici nu se ştie de ce a explodat camionul tocmai acolo.
Teoria cu numprul doi este că Assad ar fi fost avertizat să lase mai moale cu băieţii de la graniţă. Atentatul este stil Al Qaida, fără îndoială. Iar în nordulLibanului băieţii sunt destul de bine înfipţi. Assad nu prea îi suportă în coasta lui şi nu i-ar vrea peste graniţa la erl acasă. Aşa că a trimis soldaţii pe granmiţă ca să nu apuce ei să aducă în Siria minunăţiile care explodează. Şi totuşi, cu toată securitatea siriană în şlapi (aşa descriu libanezii securiştii sirieni) care "ştie tot ce mişcă " a explodat.

No comments:

Post a Comment