DOUĂ ZILE LA TYR


Am stat pe Corniche, la etajul 10, de unde marea se vede ca şi cum ar fi la doi metri de tine, de unde vezi Naqoura, unde este baza trupelor ONU, şi muntele după care este Israelul.

Am fost în portul pescăresc, unde pescarii vând alături de peşte şi relicve din Tyrul antic, acum acoperit de mare. Mulţi localnici se scufundă ca să adune comorile. Alţi vânători de relicve mai puţin curajoşi se plimbă după furtună pe plajă, în speranţa că marea agitată a adus la spurafaţă ceva interesant.
Şi-am încercat şi moda locală. Nu pentru multă vreme. M-a ţinut vreo jumătate de oră, timp în care toată lumea s-a uitat lung la mine în souk. Motivul a fost, evident, faptul că purtam pantaloni trei sferturi, deci era vizibil că sunt o turistă sărită de pe fix.

Comments

 1. si poze cu toata imbracimte nu ai?

  ReplyDelete
 2. nu, nu am poze cu toata imbracamintea. Era imbracamintea mea de acasa. Doar baticul cu pricina, hijabul adica, era nou. M-a costat 5 dolari.

  ReplyDelete
 3. Pisi, trebuia sa mai ai si ochelarii si erai bunica Sabela (sau, vorba ta, tusa Hala)...Adicatelea, nu vrei sa ti se mai vada cositele blonde, iti renegi radacinile britanice?!

  ReplyDelete
 4. Ce vorbesti, draga. Era a hottie pe acolo prin souk. Toti voiau sa ma ia de nevasta. :P
  Si cu radacinile britanice nu te joci. Chiar si americanii de la Costa au crezut ca sunt englezoaica. Ca sa vezi.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani

The politics of Ashura in Lebanon

Radicalismul de acasa