O SCURTĂ PAUZĂ, DAR AM REVENIT

Am făcut o pauză de trei zile. Vineri nu s-a întâmplat nimic interesant. Asta înseamnă că încep să mă obişnuiesc cu viaţa la Beirut. Am fost la cumpărături. Am găsit un magazin Zara întins pe trei etaje în care au reuşit să găsesc duă perechi de pantaloni şi o bluză. Care m-au costat toate 100 de dolari. Şi m-am gândit că Plaza România sucks. A lot. Sigur, până am ajuns la magazinul cu pricina, vreo 4 libanezi mi-au dat indicaţii greşite. Un amic mi-a spus că oamenii mai fac glume din astea pe aici. În sfârşit, asta a fost ziua.
Sâmbătă a fost de coşmar. M-am chinuit toată ziua să trimit primul reportaj, sicnron cu sincron, pe FTP la Antenă. Ha. Speranţe deşarte, nervi, laptop maltratat - deşi, săracul, nu are nici o vină. Am instalat Filezilla în cele de urmă. Am renunţat la visul de a trimite fişiere AVI şi am transformat totul în WMV. Calitatea e mai proastă, dar cel puţin astea au mers.
Pe la 4 dimineaţa am plecat la aeroport să-mi iau colega de apartament. Pentru că aici toate avioanele din Europa şi către Europa aterizează şi, respectiv, decolează doar noaptea. M-a dus un amic fotoreporter care nu reuşea să doarmă. Are o motocicletă pe care scrie mare PRESS. Aşa că soldaţii ne-au oprit la intrare să ne legitimeze. Le-am explicat că nu vrem să facem reportaje , ci că aşteptăm doar pe cineva. Soldatul s-a uitat adânc în ochii mei albaştri, eu am clipit des cum m-a învăţat un coleg să fac în caz de dificultate. Şi a mers.
Duminică a fost o zi grea. Dar extrem de interesantă. A fost în Valea Bekaa, la o filmare. Cea promisă de doctorul Nabil. Am văzut cel mai tare spital care poate fi văzut şi am cunoscut the Lebanese Upper Class la ea acasă. A fost incredibil. Prima mea masă de Iftar, adică cina în timpul Ramadanului. Staţi pe poziţii că vă povesteasc tot. Şi am şi poze.

Comments

  1. ce tare... sa faci o editie speciala de shopping cu pitipoancele alea pretioase de pe diverse canale tv care arunca 150 de euro pe un maieutz de firma pe care nu o sa il poarte niciodata... sa le iei pe colegele si sa le duci in bazar in kabul - stiu eu drumul, daca nu se descurca - sau intr-un tirg de armament din pakistan - nu e problema, au fost niste prieteni de-ai mei si au filmat. dupa aia le ducem in beirut si sa vedem cu ce se intorc pentru telespectatori...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani

The politics of Ashura in Lebanon

Nu ma simt "corespondent de război"