EU PLEC LA PICNIC SI AMERICANII ATACA SIRIAUite asa umblu eu creanga duminică după amiază. Am fost ieri la Saida la o întâlnire absolut delicioasă (prea delicioasă chiar pentru greutatea mea care şi aşa suferă din cauza humusului si a altor bunătăţi libaneze) a Asociaţiei Foştilor Studenţi Libanezi în România. Oameni veseli, care vorbesc româneşte perfect şi după 20 - 25 de ani de când au părăsit România.

Şi între timp americanii au intrat cu patru elicoptere şi au bombardat o clădire în construcţie de la graniţa Siriei cu Irakul. Se pare că au murit 8 civili, dintre care 4 copii. Aşa spun sirienii. La televizor a apărut o doamnă rănită. Americanii spun că au bombardat o ascunzătoare a Al Qaida.

Zoarele israeliene jubilează. Ba mai mult, spun că oficialii sirieni, dincolo de protestele oficiale adresate ONU, ar mai fi făcut şi declaraţii războinice. Precum că ar vrea să le răspundă americanilor cu aceeaşi monedă.

De aici, de la Beirut, cam slăbuţe vocile. Nu prea ştiu ei dacă să condamne sau nu au făcut americanii. Dacă se apucă să condamne în virtutea stabilirii relaţiilor diplomatice cu Siria, se strică relaţia cu americanii. Aşa că guvernul tace. Asta faci când eşti mic şi lumea te pune de obicei între ciocan şi nicovală.

UPDATE: Dar o făcură. Saniora a condamnat atacul americanilor asupra Siriei.

Comments

Popular posts from this blog

Beduinii

Turism medical sau pachetul turistic pentru chirurgie plastica

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani