VACILE TERORISTE

Cică azi câţiva dintre cei 10 000 de soldaţi sirieni care stau şi sapă şanţuri la graniţa de nord a Libanului s-au plictisit. Aşa că au vrut să vadă ce se întâmplă în ţara vecină. Aşa că au păşit ca pe tarla într-o zonă nespecificată din ţara vecină, au dat de un băiat care păştea vacile prin zonă, l-au înhăţat cu lăcomie, i-au înhăţat şi vacile şi duşi au fost la ei în ţară în şanţurile pe care chipurile le tot sapă. Băiatul care păştea vacile s-a întors acasă în Liban. Vacile, însă, nu. Cu singuranţă erau pline cu explozibil, din acelaşi tip folosit la atentatul de sâmbătă dimineaţă de la Damasc, unde se presupune că securitatea ştie tot.

Informaţia este de pe Voix du Liban. Comentariile răutăcioase sunt ale mele.

A, da, am mai primit un comunicat de la Ministerul Afacerilor Externe din România care condamnă atentatul de luni dimineaţă de la Tripoli (Fraţilor, este vorba despre Tripoli din Liban, nu Libia. Că am văzut nişte ştiri aiurea pe acasă. ). Dar ce e mai interesant este că România îl sprijină pe preşedintele Michel Sleiman şi că vrea un Liban independent. Am înţeles bine, prieteni? Că mă gândesc că n-am fi zis noi "MAE reiterează sprijinul României pentru independenţa, suveranitatea, unitatea şi stabilitatea Libanului" aşa fără rost într-un comunicat de presă dacă sirienii n-ar sta pregătiţi să intre în Liban. Zic şi eu aşa ca un proaspăt student la International Affairs la Lebanese American University.

Comments

  1. nu, aia a ramas din comunicatul despre georgia si nu l-a mai sters cineva din biroul de presa, ca s-a gindit ca nu are cum sa pice rau. :)

    ReplyDelete
  2. "Noi", o democratie cu "traditie" in Europa sprijinim "tanara democratie libaneza". Exista un Tripoli si in Liban?...Vai, da sunt atat de confuza...Libia, Liban, dar cum sa fac sa le deosebesc?

    P.S: citate, putin modificate, din clasicii in viata. :)))

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani

The politics of Ashura in Lebanon

Radicalismul de acasa