Friday, October 10, 2008

ZIARIŞTII AMERICANI SPUN CĂ AU FOST RĂPIŢI


Holli Chmela şi Taylor Luck, cei doi jurnalişti daţi dispăruţi în Liban şi care au fost găsiţi în arest în Siria, spun că au fost răpiţi de doi indivizi care le-au spus ca ii vor trece granita in Siria.
Cetatenii americani pot lua viza pentru Siria la granita, pentru ca in Liban nu exista ambasada, şi asta plănuiau şi cei doi. După ce au vizitat Tripoli au încercat să ia un autobuz, însă era prea târziu. Aşa că au acceptat să meargă cu un taxi, după ce şoferul le-a explicat că are aprobare să facă astfel de curse.
“ A mai luat un şofer cu el şi, la un moment dat, a ieşit de pe drumul principal. L-am întrebat unde este graniţa şi nu mi-a răspuns”, a povestit Taylor Luck pentru ziarul la care lucrează, Jordan Times.
”A continuat drumul, a încuiat uşile şi ne-a cerut să-I dăm toţi banii, însă noi am refuzat. În acel moment o maşină militară a apărut şi a fost forţat să tragă pe drepta. Fără vreun cuvânt, ne-au luat bagajele, paşapoartele şi telefoanele mobile şi ne-au spus să ne urcăm în maşina lor.”
“N-am ştiut dacă suntem în Siria sau în Liban până când nu am văzut un semn pentru Castelul Al Hosn. Atunci ne-am dat seama că suntem în Siria. ”

Jurnaliştii spun că nu le-au spus autorităţilor siriene profesia lor. Militarii le-a spus că îi vor duce la staţia de autobuz din Homs, însă i-au lăsat la o închisoare, unde au fost deţinuţi timp de 8 zile.
“Eram după gratii cu peste 30 de oameni, Holli era închisă într-o altă cameră. Am refuzat să fiu separat de ea şi ne-au lăsat în aceeaşi cameră timp de o noapte, după care ne-au separat din nou.”

Cei doi jurnalişti au fost mutaţi miercuri noapte la Damasc şi au fost predaţi Ambasadei SUA noaptea trecută.

No comments:

Post a Comment