EU AZI NU VOTEZ

Nu fac grevă din convingerea că nu prea avem cu cine vota, deşi ar fi o idee bună.
Colega mea de apartament, care e de 9 ani în Liban, violonistă la Filarmonica din Beirut, în zicea acum jumătate de oră că s-ar duce să voteze cu o prietenă, şi ea în Filarmonică. Dar nu prea ştie cu cine. Mama ei a îndemnat-o de dimineaţă să meargă la vot şi să aleagă pe cine îi place ei după nume, aşa. Ea se gândea mai degrabă să îi taie pe toţi în semn de protest.

Nici eu nu ştiu cu cine aş fi votat. Nu cunosc decât o singură persoană dintre candidaţi, asta pentru că a fost ambasador în israel mulţi ani şi pentru că eu, lucrând la externe, am sunat-o de nenumărate ori când erau atentate pe le Ierusalim în zone cu turişti străini.

Şi mai sunt nişte voci prin comunitate care spun că ar fi cazul să tăiem toţi candidaţii de pe listă. Mă întreb şi eu dacă merită oare efortul să iei un taxi până la Ambasada României, să plăteşti 10 dolari - pentru că service-ul, taxiul share a ride de un dolar, nu poate intra în zona Baabda din motive de securitate - ca să te uiţi pe o listă cu nume necunoscute şi să nu ştii ce să faci. Nu ştiu ce e în neregulă aici. Sistemul de vot pe colegii sau oamenii care au fost total dezinteresaţi de zona pentru care candidează?

A fost o dezbatere la Tel Aviv după cum vă spuneam. A moderat-o Mario Nando Varga, un ziarist român din Israel. Azi a postat pe Anima News şi înregistrările video de la dezbatere. Poate îşi dă seama la timp şi că nu funcţionează linkurile.

Mie nu-mi permite viza să votez. Nu am ştampila cu Cetăţean Român cu Domiciliul în Străinătate. Plus că am înţeles că prin România nu se prea sinchiseşte nimeni de cum votează românii din Liban. Colegii mei mi-au zis că nu e cazul să mă agit prea tare. E important cum votează comunităţile mari, din Spania şi Italia.

Aşa că mai bine stau acasă şi citesc cum intervin organizaţiile internaţionale în conflictele etnice de pe mapamond, teorie şi studii de caz. Un pic mai fascinant, nu?

Comments

  1. la noi in colegiu era un sirb candidat la deputati, l-as fi votat pe ala... ungurii au fost oricum la putere tot timpul, vreau sa mai promovez si alte minoritati:D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Beduinii

Turism medical sau pachetul turistic pentru chirurgie plastica

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani