SIRIENII DAU VINA PE HARIRI PENTRU ATENTATUL DIN 27 SEPTEMBRIE


Băieii cu bombele. Capturi de AFP.

Toată lumea e cu ochii pe Obama. Barack HUSSEIN Obama, cum spunea aseară pe balcon un bun prieten. Dar se mai întâmplă lucruri interesante şi prin alte părţi.
În timp ce CNN-ul îl analizează pe ză president - elect din toate unghiurile şi nu vreau să spun unde exact îl mai caută, la televiziunea siriană se întâmpla aseară o chestie foarte interesantă. 6 atleţi şi o domnişoară “mărturiseau” că sunt membri Fatah al Islam şi că au primit fonduri din partea Future Movement, gruparea lui Hariri, ca să organizeze atentatul din 27 septembrie de la Damasc. E vorba de explozia în care au murit 17 oameni.
Domnişoara nu era oricine, se pare. Wafa al Abssi, fiica liderului Fatah al Islam însuşi. Liderul grupării considerate afiliate Al Qaida este urmărit încă din 2007 , după confruntările din tabăra de refugiaţi palestinieni Nahr Al Bared.
Domnişoara cu pricina a povestit în faţa întregii naţiuni siriene că au primit bani din partea grupărilor Salafiste din nordul Libanului, din partea câtorva saudiţi, dar şi din partea Future Movement şi a câtorva bănci libaneze.
Evident că “mărturia” celor arestaţi a inclus şi declaraţia că atacul a fost menit să “zguduie regimul din Syria”, iar că persoana care a dus la îndeplinire atacul a fost un saudit care a şi murit în explozie.
Cei şase intervievaţi a mai spus că plănuiau să atace ai multe sedii arle securităţii siriene, ambasadele Italiei şi Marii Britanii şi banca naţională a Siriei.
Sigur că libanezii neagă orice implicare şi spun că regimul sirian încearcă să discrediteze gruparea 14 Martie ca îşi ajute aliaţii din cealaltă grupare, 8 Martie. Ceea ce este, evident, adevărat.

Comments

Popular posts from this blog

Beduinii

Turism medical sau pachetul turistic pentru chirurgie plastica

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani