ALTE RACHETE

Starea este din nou de alerta in sudul Libanului. Armata libaneza patruleaza din nou zona din care s-a tras cu rachete pentru a descoperi autorii atacului. Armata israeliana este si ea in alerta, libanezii au observa deja miscari de trupe la Poarta Fatima unde a fost granita dintre Liban si Israel. Elicopterele si avioanele israeliene survoleaza chiar la aceasta ora sudul Libanului la mica altitudine.

Televiziunea libaneza a anuntata ca 4 rachete au fost trase de pe teritoriul libanez. Israelienii spun ca au fost cel putin 3, fara sa faca victime. Au raspuns si ei cu tiruri de mortiera. Israelienii par sa aiba rabdare in partea de nord. Guvernul de la Beirut incearca sa faca investigatii sa tina lucrurile sub control.

Reactii oficiale nu avem inca din partea libaneza, este inca devreme pentru asta. Sigur, sunt convorbiri telefonice, ca si data trecuta. Dar situatia este foarte delicata pentru liban, carre nu-si pemrite acum un razboi. Guvernul a reusit sa smulga promisiuni din partea miscarii Hezbollah ca nu se implica intr-un conflict. De altfel, acum o saptamana, la primul atac cu rachete miscarea siita a negat ca ar fi avut vreo implicare, insa nu a formulat o pozitie oficiala. dezm Motivul este simplu, sunt foarte ingrijorati de ceea ce s-a intamplat mai ales ca s-a intamplat pe teritoriul controlat de Hezbollah unde se considera ca nu se poate intampla nimic fara stirea liderilor locali. O declaratie publica ar fi fost insemnat sa recunoasca faptul ca nu pot controla tot ce se intampla acolo. (toate intamplarile se intampla intentionat in frazele anterioare. Nu ca sa fac misto, nu din lipsa de respect, ci doar pentru ca asa a venit fraza.)

Si totusi nu pot controla aceasta zona. UNIFIL si armata libaneza au descoperit saptamana trecuta la vreo doua zile dupa primul ataca cu rachete 34 de Katiuse.

Situatie se agraveaza cu siguranta la fiecare atac, mai ales ca autorii sunt anonimi, nu stie nimeni cine sunt daca investigatiile au dat rezultate, ele sunt confidentiale. De fapt Guvernul de la Beirut e prins acum la mijloc si se zbate sa gaseasca o solutie. Dar razboi nu va fi. Parerea mea.

Comments

 1. traim intr-o lume nebuna... dar asta nu mai e breaking news de mult :(

  ReplyDelete
 2. deci, army girl, că tu faci mai mult trafic decît mine, suportă consecinţele! aşadar, offtopic nesimţit:
  ÎN SEARA ASTA MI-AM ADUS AMINTE CUM SE CHEMA CARTEA DE POVEŞTI PENTRU COPII PE CARE O CITEAM DE MĂ STRICAM DE RÎS!
  VITEJII CETĂŢII BADE-BADE!
  O ARE CINEVA? SĂ ÎŞI FACĂ POMANĂ...
  Pe Habarnam l-am mai găsit, dar de ăştia neam...

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani

Beduinii