ARABII ACUZĂ EGIPTUL DE COMPLICITATE

Ieri am fost la protestul palestinienilor din Beirut. Cel mai paşnic protest al acestor băieţi, mi s-a spus de către jurnaliştii autohtoni care au zâmbit în colţul gurii când au văzut camera mea şi pe mine singură fără cameraman.
Câteva sute de palestinieni şi libanezi au mărşăluit ieri prin Beirut cu sicrie negre pe umeri. Pe fiecare dintre ele scrie "noi toţi suntem Gaza". S-au oprit în faţa ambasadei Egiptului şi le-au aşezat pe şosea.
Lumea arabă s-a cam întors împotriva Egiptului. Guvernul de la Cairo e considerat complicele Isrelului. Opoziţşia egipteană chiar acuză guvernul că şi-ar fi dat acordul tacit pentru ofensiva israeliană.
Nu numai Egiptul e acuzat de acest acord tacit de a termina cu mişcarea Hamas, ci şi Uniunea Europeană. De altfel, surse din Comisia Europeană spun că ar exista un acord tacit şi între ţările Uniunii de a lăsa ofensiva să continue pentru ca mişcarea Hamas să fie distrusă şi în felul acesta Autoritatea Palestiniană să recâştige controlul asupra Fâşiei Gaza.
Ba mai mult, umblă zvonul prin surse din Comisia Europeană că şi observatorii UE de la punctul de frontierpă Rafah, dintre Egipt şi Gaza, au fost alungaţi de militanţii Hamas. Şi că de aceea egiptenii nu vor să deschidă punctul de frontieră pentru convoaie.

Comments

Popular posts from this blog

Beduinii

Turism medical sau pachetul turistic pentru chirurgie plastica

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani