OLMERT: NU NE INTERESEAZĂ UN FRONT LA NORD

"Israelul nu are nici un interes să deschidă alte fronturi decât cel din sud. Nici la est şi nici la nord."
"Dar prudenţa e necesară şi de aceea trupele noastre vor fi extrem de alerte şi pregătite pentru orice s-ar putea întâmpla în cazul în care cineva ar încerca să profite de faptul că Israelul se concentrează pe frontul de sud ca să altereze stabilitatea creată după evenimentele din trecut."

Cam cu perdea, dar destul de clar. Nu vrem să repedtăm ce s-a întâmplat în 2006, când, la două săptămâni după atacul asupra Fâţiei Gaza, israelienii s-au trezit cu doi soldaţi răpiţi în Liban de militanţii Hezbollah. Războiul a durat atunci 34 de zile şi am prieteni care încă mai au coşmaruri după ceea ce au văzut la Qana.
Cu unul dintre ei, voluntar la Crucea Roşie m-am întâlnit la un protest al palestinienilor. E libanez, dar se ducea să demonstreze pentru că ştie ce înseamnă războiul şi nu mai vrea să vadă încă o dată cadavrul unei mame care işi îmbrăţişează copilul.In response Israel unleashed a war on Hizbullah that lasted for 34 days and killed more than 1,200 Lebanese, mostly civilians, and more than 160 Israelis, mostly soldiers.

Comments

Popular posts from this blog

Beduinii

Turism medical sau pachetul turistic pentru chirurgie plastica

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani