ÎN ROMÂNIA E CRIZĂ

Deci scade calitatea ştirilor, precum scade mărimea cutiei de iaurt cu aromă de ciocolată de la o firmă bine-cunoscută de pe rafturile din hipermarket.
Am aflat de la colegul Mihai Ursu de la Londra acum vreo săptămână de problema asta cu marea criză şi mi-a cam pierit cheful de mers la filmări şi de alergat prin Beirut. Nici n-am mai deschis site-urile de ştiri până sâmbătă, când am aflat întâmplător de la ştirle LBC că israelienii au mai bombardat un pic sudul Libanului pentru că iar picaseră nişte rachete trase de pe lângă Naqoura, de sub nasul lui UNIFIL şi al altora. Opt oameni răniţi în nordul Israeluilui, Ierusalimul zice că la următorul incident va considera responsabil de atac guvernul de la Beirut, care nu poate ţine sub control mai nimic.
În România, ştirea asta n-a însemnat mare lucru. Nici în Liban n-am văzut să producă mare senzaţie. Am văzut o reacţie mai puternică la nişte prieteni când se uitau la o ştire despre un ataca cu grenadă la un sediu al Lebanese Forces, gruparea lui Samir Geagea - şingurul lider de miliţie care a făcut puşcărie în Liban după războiul civil.
Deci, ca să nu încep să bat câmpii, ştiruţe la televizor vor fi mai puţine de la mine. Poate chiar deloc, dacă nu există aprobare. C'est la vie, c'est la guerre, c'est l'amour. În traducere liberă, aşa-i la vie, aşa-i la gară, aşa-i la moară.
Dar voi încerca să pun reportăjele pe blog. Acum, că am destul timp liber, pe lângă şcoală şi job.

Comments

Popular posts from this blog

Beduinii

Turism medical sau pachetul turistic pentru chirurgie plastica

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani