Yaneeeee, m-a spart

Ca alte cuvinte nu se gasește la mine după ce citii asta. Greu cu cartea la Baia Mare.

CELULA TERORISTA HEZBOLLAH DIN CRAIOVA
Dezvăluiri
Scris de Simona FICA

Despre anumite nuclee de terorism, care alimenteaza, inca dinainte de revolutia din 1989, organizatii teroriste internationale, in special arabe, nu s-a vorbit decat in rapoarte de urmarire informativa ce nu au ajuns – si nici nu e greu de ghicit DE CE – nici macar pe masa presedintelui Basescu. In premiera insa, pentru NECENZURAT, avertizori din sfera serviciilor secrete romane si israeliene, dar si fosti ofiteri din fosta Securitate a Statului, ori din SIE, dezvaluie acum unde se afla o astfel de celula de finantare terorista, cine o conduce si ce oameni de afaceri din zona au contribuit la dezvoltarea ei.

Inca din vremea regimului comunist, localitatea aleasa de sustinatorii Jihad ori Hezbollah – spun nu surse, ci AVERTIZORI din interiorul mai multor servicii secrete romanesti ori israeliene – a fost Craiova. Introdusi in Romania ca “studenti la Medicina”, zeci de cetateni de origine araba au infiintat si dezvoltat celule, si apoi (dupa 1989) nuclee de finantare terorista, sub umbrela unor sereleuri aparent nevinovate, dar prin care au fraudat la greu bugetul de stat al Romaniei, acestia obtinand sume de bani uriase ce au fost transferate ulterior in conturile unor organizatii teroriste din Liban si Palestina.

Afacerile din Craiova ale filierei arabe au inceput inca din anul 1987, “dar haosul informativ creat de izbucnirea revolutiei din 1989”, spun aceleasi surse, “a condus la o perioada in care arabii au putut actiona financiar nestingheriti pe teritoriul Romaniei, cu atat mai mult cu cat o parte dintre dosarele lor au disparut in mod misterios in acele vremuri tulburi”.

Conform datelor furnizate de actualele servicii secrete, dar si marturiilor unor fosti ofiteri ai Securitatii Statului ori ai fostului DIE, primul arab implicat in creearea unei astfel de celule teroriste, in sudul Romaniei, a fost libanezul El Rifai Abdul Menhem.

“Fiul lui Ali si Zhour, nascut la data de 1 martie 1966, in localitatea Adloun din Liban, Menhem a patruns in Romania in august 1987, ca student la Facultatea de Medicina din Craiova, pe care insa nu a absolvit-o, singura sa activitate “studenteasca” fiind aceea de lider al altor studenti arabi cu care, saptamanal, organiza intruniri in incinta cantinei respectivei unitati de invatamant”. In anul 1989 deja avea, la Securitate, un dosar stufos, din care reiesea ca “se ocupa cu initierea unor tineri straini in spiritul sacrificiului suprem impus de doctrina terorismului international".

De remarcat faptul ca – spun fosti ofiteri ai DIE – “Insusi Ristea PRIBOI a intervenit, la vremea aceea, la nivel inalt, in favoarea lui El Rifai, afirmand ca ofiterul de securitate care il avea in atentie pe Menhem era rau intentionat, iar libanezul ar fi fost curat”. Ulterior, dupa anul 2000, acelasi Ristea Priboi (personaj important in reteaua de trafic de armament si import de aparatura de interceptare a “celebrului” Genica Boierica si creierul din spatele lui Adrian Mititelu, la randul sau lucrat informativ pentru relatiile avute cu afaceristul Paul Valuta, de fapt agent secret iranian – cu numele real Farid Jahani) este cel care, conform unor surse din cadrul SRI, “a incercat impunerea pe scena politica craioveana a lui El Rifai, incercare esuata insa, libanezul fiind detronat de un alt arab important al zonei, Mohamed Al Orfahli”. In schimb, aceleasi surse spun ca El Rifai s-a impus in zona cu afaceri necurate, in prezent el avand – prin firmele pe care le detine – datorii imense la bugetul de stat, neplatite din anul 2002, dar si numeroase dosare penale la Inspectoratele de politie din tara, majoritatea fiind intocmite pentru “prezentare de documente false la autoritatile vamale”. In plus, se pare ca “grosul banilor manevrati de libanez sunt transferati periodic in conturi ale unei organizatii teroriste din Palestina”. Mai mult, numele lui apare si la Oficiul pentru Combaterea Spalarii Banilor.

Ofiteri ai mai multor servicii secrete romane si israeliene, dezvaluie, pentru Ne-cenzurat, datele de identificare si ale altor arabi craioveni ce fac parte, la ora actuala, din ceea ce se cheama “nucleul terorist din judetul Dolj”. Conform datelor furnizate de serviciile secrete respective, acestia sunt:

“El Rifai Wafic, fratele lui Menhem, nascut la data de 21 septembrie 1969, tot la Adloun, fost ofiter al serviciilor de spionaj palestiniene, are rezidenta in Canada si locuieste in cartierul Craiovean Brazda lui Novac, bl. 15, ap.3, pe numele sau exista 29 de plangeri penale, dintre care reprezentativa este cea care a stat la baza unui dosar penal la IPJ Olt, acuzatia fiind de prezentare de acte false in fata autoritatilor”;

El Rifai Nizar. Var cu primii doi, a fost adus in Craiova de Menhem, in anul 2001. Este nascut in Libia, in data de 12 decembrie 1977, a afirmat in fata autoritatilor romane ca are rezidenta in SUA dar, la o verificare de rutina, s-a dovedit ca, in urma atentatelor teroriste de la 11 septembrie din America, a parasit definitiv continentul american, fiind suspectat de terorism international;

Hajjad Fadi, care locuieste acum tot in Craiova, este si el var cu Menhem si Wafic. Nascut la data de 27 august 1972, in localitatea libaneza Saida, pe numele sau exista sesizari ale serviciilor secrete israeliene de “participare efectiva la acte de terorism in Fasia Gaza”; Cand Ali Safwan Mohsen, membru Hezbollah, a fost depistat in Romania de ofiterii Brigazii Antitero a SRI, acesta a afirmat ca “a fost, o vreme, cazat la Craiova, unde a fost adus de catre Fadi, in locuinta lui Menhem El Rifai din str. Calea Bucuresti, bl.6, ac.2, ap. 16 (Mohsen a facut parte din grupul de comando implicat in deturnarea avionului TWA care lega Atena de Roma, in anul 1995);

Imad Kalak, nascut la 5 aprilie 1973 in Liban, este acum domiciliat in Craiova, str. Rovine, bl. J22, sc.1, ap.3 si detine cetatenie romana, gratie neatentiei politiei doljene care, desi avertizata de SRI cu privire la activitatea libanezului, i-a emis in 13 februarie 2003, buletin de identitate;

Adnan Dahache, nascut la data de 6 aprilie 1971, in Eltaiet, Arabia Saudita, asociat in SC Corimex, dar si in alte firme ce se ocupa de import-export cu toti ceilalti arabi, a primit si el, de la aceeasi politie din Dolj, inca din 11 ianuarie 2001, BI seria DX, nr. 104485”. Numele catorva dintre arabii enumerati mai sus apar si intr-un raport al SRI, respectiv cel pe anul 2003, iar El Rifai Abdul Menhem a reintrat in vizorul SRI local in anul 2000, atunci cand au existat indicii ca “nu a fost strain de primul atentat cu bomba din istoria CFR (o bomba, gasita in WC-ul unui tren stationat in Gara Craiova, a fost dezamorsata cu 15 minute inainte de momentul exploziei)”. (va urma)

Comments

Popular posts from this blog

Beduinii

Turism medical sau pachetul turistic pentru chirurgie plastica

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani