In cautarea Beirutului vechi

Orasul acela cu parfum de vata de zahar, cu tramvaie aglomerate si mici hoti de buzunare si cu gara din care trenul pleca spre Tripoli pentru 50 de penny la clasa a II-a. IN cautarea povestilor cu fete care plecau din Jounieh la Beirut cu service-ul pentru 35 de penny ca sa se faca haute couturieres. Un Beirut plin de viata cu soukurile de lux, cu piata de bijuterii si cu strada Zeitouni. Cu cinematrografe in care platei un bilet si vedeai cate filme iti poftea inima, teatre cu dansatoare din buric, cafenele in care un domn cu tarbouche ( clopul rosu turcesc) si mustata lunga si rasucita povestea cu talent legenda lui Antar, eroul. Un Beirut in care cativa baieti purtau in spate bidonul cu Jallab (o bautura facuta din curmale) si la brau o centura cu pahare. Beirutul vanzatorilor de cafea cu hel si de prajituri cu susan si fistic.

Un Beirut care l-a facut pe prietenul meu Bassem sa spuna in timp ce-i intervievam aseara parintii: " I want to live in the sixties. I don't care about Internet anymore!"

PS. Articolul ar trebui sa apara vineri seara pe Now Lebanon, dupa ce mai Acum adun fotografii pentru un slide-show. Daca cineva are vreo bunica sau bunic care are povesti multe in tolba, scrieti-mi.

Niste imagini superbe aici.

Comments

Popular posts from this blog

Beduinii

Turism medical sau pachetul turistic pentru chirurgie plastica

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani