Monica Lewinski si conflictul arabo-israelian

Conversatie intre un ziarst american care a stat in Liban vreo 10 ani si un profesor de stiinte politice din Chicago. Ambii la o bere in Gemayzeh, un fel de Lipscani al nostru.

Omul cu doctorat, dupa cateva pahare de vin, se lanseaza intr-o discutie despre cum exista arabi in Israel care isi risca pielea scriind pentru ziare evreiesti. Unul dintre acestia ii marturisea prin 2000 si ceva la Ierusalim, tot intr-o carciuma, ca cea mai mare problema a palestinienilor nu erau Israelienii ci insusi Yasser Arafat. De ce? Chipurile pentru ca americanii ar fi pompat timp de vreo 10 ani vreo 69 de miliarde de dolari in Autoritatea Palestiniana, timp in care in West Bank n-au rasarit nici scoli, nici drumuri, nici poduri, nici spitale. Ce a cumparat SUA cu banii aia? A doua intifada.

Ca veni vorba de Yasser Araat, jurnalistul povestea cum statea el prin '98 de vorba cu un aghiotant al liderului palestinian in timp ce astepta randul la interviu. Si vorbeau despre Monica Lewinsky, despre scandalul care tocmai il expunea pe Bill Clinton. Interlocultorul se incrunta insa si declara taios: e o conspiratie evereiesca, Monica Lewinsky a fost pusa de sionisti sa faca asta.

UN exemplu de rare momente cand palestinienii si evreii sunt perfect de acord: omul cu doctoratul din orasul lui Obama povesteste cum a scris el un review pentru cartea Monicai pentru un ziar din Israel. Surpriza: il suna editorul sa-i spuna ca nu se poate publica pentru ca nu a ajuns la punctul esential din toata povestea. El: pai am scris de implicatiile asupra carierei politice a lui Bill Clinton despre toata povestea... Editorul: da, dar nu ai pounctat esentialul... El: pai care ar i eserntialul? Editorul: pai Monica Lewinsky e evreica. Imagineaza-ti, o evreica l-a doborat pe cel mai puternic om din lume.

Comments

Popular posts from this blog

Beduinii

Turism medical sau pachetul turistic pentru chirurgie plastica

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani