O flotare logica in Ziua

Un prieten mi-a trimis asta de dimineata.

E o duda simpatica. :))

1. De unde si pana unde Al Qaida? In Liban, Al Qaida are o prezenta timida, foarte timida. Dupa ce tabara de refugiati palestinieni Nahr el Bared a fost nivelata in 2007, membrii Fatah al Islam, caci ei sunt afiliatii la Al Qaida, sunt cam pe fuga sau prin inchisori. Dupa razboiul de la Nahr el Bared, refugiatilor palestinieni nu prea le mai arde sa ii adaposteasca pe baietii astia.

2. Siria si Iranul nu sunt deloc preocupate de ce dotari are armata libaneza, cu atat mai putin de armamentul second hand venit de la armata romana (probabil deja se tavalesc de ras. Isi mai aminteste cineva poza cu pustile de lemn din Irak?) Libanezii au luat mai degraba gestul ca pe un afront - cum adica sa li se doneze armament folosit? Oricum, o sa accepte politicosi.
Siria si Iranul nu se gandesc acum la Romania, mai ales ca la Beirut nu e guvern, nu se poate forma un guvern, iar singurul politician care se grabeste e Saad Hariri. Probabil s-ar supara Siria pe Basescu daca ar dona arme direct vreunei militii sau le-ar vira direct in pivnita lui Hariri. Dar armata? Baietii astia care stau pe strazi in soare si au grija sa poti trece strada linistit? Armata care inseamna aproximativ 60% siiti? Haideti, fratilor, sa fim seriosi.

Si ma gandesc la unii care nici macar nu stiu unde e Liban si il confunda cu Libia si mai cred ca razboiul civil nu s-a terminat

Acum ceva vreme am mai citit intr-un ziar local de pe la Baia Mare o duda despre "celula Hezbollah de la Craiova". :))) Dupa care, protagonistul articolului, un om de afaceri libanez (fapt care deja il califica fara nici o discutie pentru postul de terorist sef, in viziunea ziarului local ) s-a suparat pe mine. Nu pricepuse ca faceam misto de articol.

Comments

Popular posts from this blog

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani

Beduinii