Ceva ce nu s-a mai intamplat in Liban

O explozie in Dahyeh, care a ucis 3 oameni. O explozie in ajun de Ashura, cand Hezbollah se pregateste de una dintre cele mai ample ceremonii religioase si cand chiar si Sayyed Hassan Nasrallah iese in multime sa-l jeleasca pe Imamul Hussein. Nasrallah, care rar iese din resedinta de teama sa nu cumva sa aiba soarta lui Imad Mougniyah.

Azi trebuia sa fiu in Dahyeh, sa fac un reportaj despre cum doneaza sange membrii Rezistentei libaneze in loc sa isi cresteze fruntile si sa sangereze in van, asa cum fac adepotii gruparii Amal, condusa de Nabih Berri, presedintele Parlamentului libanez. Dar n-a fosts sa fie. Pe la 10. 30 aseara a explodat.

Din informatiile obtinute "pe surse", asa cum se obtin mereu in Liban, atentatul cu masina capcana a avut ca tinta sediul Hamas din fortareata Hezbollah.

Membrii Hezbollah au incercuit zona imediat, asa incata nici un politist nu s-a putut apropia sa investigheze. De jurnalisti nu mai vorbim.

Zvonul cu numarul doi a fost ca explozia a avut loc chiar in momentul cand militantii Hamas incercau sa dezamorsese o bomba dintr-o masina parcata in fata televiziunii Al Manar.
Al Manar a anuntat ca bomba ar fi explodat chiar intr-un birou al sediului Hamas. Purtatorul de cuvant al Hamas a repolicat ca nu are informatii sigure, dar ca gruparea are birouri in zona in care a avut loc explozia.
Zvonurile, din nou, spun ca seful Hamas in Liban, Osama Hamdan ar fi fost ranit in explozie.

Bomba din Dahyeh a explodata chiar in ajunul comemorarii unui an de la inceputul ofensivei israeliene in Gaza din 2008. Editorul meu se intreaba daca nu cumva baietii pregateau ceva si dispozitivul a detonat inainte sa fie plasat unde trebuie.

Teoria e destul de credibila tinand cont de faptul ca in Dahyeh de obicei nu se intampla nimic fara stirea Hezbollah.

Comments

Popular posts from this blog

Beduinii

Turism medical sau pachetul turistic pentru chirurgie plastica

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani