Monday, December 14, 2009

De ce prefer sa merg pe jos

De azi nu mai umblu cu bani la mine. Nu in geanta. Ii pun eventual la ciorap.
Josh a sunat azi la redactie innebunit. Era in plin centrul Beirutului, ziua in amiaza mare. S-a urcat intr-un taxi share a ride unde mai erau inca doi indivizi. La un moment dat unul dintre ei a scos din buzunar un pistol, l-a indreptat spre Josh si i-a spus sa-i dea camera foto si portofelul. Daca nu, il impusca. Baiatul a dat tot ce avea si l-au lasat sa plece.

Zvonul circula de mai multa vreme prin Beirut: ca talharii ar prefera strainii, ca i-ar jefui sub amenintarea armei si i-ar lasa la marginea orasului sa se descruce. Dar tuturor ni s-a parut oarecum incredibil.
Zvonul e, se pare, adevarat. Dar nu in totalitate. Baietii cu pistoalele nu prefera doar straini. Exact aceeasi poveste i s-a intamplat logodnicului unei romance acum trei saptamani. Baiatul e DJ de profesie si se ducea spre casa dupa o seara in care mixase intr-un club central beirutin. S-a urcat intr-un service, unul dintre pasageri a scos arma, i-a pus-o la tampla si i-a cerut banii. Baiatul, libanez, dar trecut prin niste ghetouri din Germania in tineretile fragede, a incercat sa scape cumva, sa-l dezarmeze pe atacator. Dar nici vorba sa poata.
Iata ca armele in LIban nu sunt tinute in dulap doar in eventualitatea unui alt razboi civil.

No comments:

Post a Comment