Ma gandeam

Tot stand pe net intr-o zi de vineri cand e inutil sa cauti subiecte pentru ca oricum expira pana luni, ma uitam la toata nebunia cu traficul de arme si tot scandalul care a izbucnit acasa.
Si mi-am adus aminte de ce e important ca traficantii de arme sa nu existe.

Mi-am adus aminte de Marwan, un smecheras la vreo patruzeci-si-ceva de ani, pe care l-am intervievat acum cateva luni. Omul vindea arme. Orice. Pentru oricine. Fara discriminari, fara scrupule. De unde le lua? Fie de la Hezbollah, fie de la gruparile palestiniene care au dreptul legal dupa acordul de la Cairo sa importe arme in Liban atat timp cat le tin in interiorul taberelor de refugiati.
Iata si postarea de anul trecut.

Si apoi, dupa ce armele sunt vadute si baietii astia smecheri isi castiga si ei painea de toate zilele si diamantele pentru neveste si amante, prin teatrele de razboi si in statele astea mici si slabe cu guverne neinsemnate de care nu-i pasa nimanui, mai mor niste copii.
Uite de aia urasc eu negustorii de arme, oriunde s-ar afla ei si orice afaceri ar face. Un om cu un Kalashnikov in mana nu va fi cinstit niciodata.

Comments

Popular posts from this blog

Beduinii

Turism medical sau pachetul turistic pentru chirurgie plastica

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani