Gorbaciov la Beirut


Nimeni nu intelege ce cauta za perestroika man in Liban ca sa tina o prelegere despre cum darmam zidurile dintre prezent si viitor la Festivalul Cristalului din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, dar cert este ca e in zona.
S-a intalnit ieri cu diversi demnitari, nu se stie clar ce a discutat, si-a dat cu parerea ca Libanul e o "tara complicata" si azi tine o conferinta de presa despre "situatia mondiala" la un hotel din statiunea montana Faraya.
Eu tot nu inteleg: ce cauta, dom'le, Mihail Sergheievici la Festivalul Cristalului? O sta chiar asa de prost cu banii? Sau face shuttle diplomacy sub acoperirea unui pretext penibil?

UPDATE: Festivalul Cristalului din MENA este un festival de publicitate precum cel de la Cannes, nu va imaginati chiar vaze de cristal. Alea sunt doar premiile. Dar orsicum, tot ciudat e.

Si inca un UPDATE:


Se pare ca pe Gorbaciov l-a adus la Beirut la festival Leo Burnett. Fostul lider sovietic a mai facut reclame pentru Pizza Hut. Ofiterul de roesa mi-a zis ca omul nu mai e afiliat de multa vreme cu nici un fel de partid politic si nu reprezinta diplomatic pe nimeni. Dar pretextul pentru care a fost adus (nu se spune pe cati bani) este ca e foarte implicat in lupta impotriva incalzirii globale.

Comments

Popular posts from this blog

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani

Beduinii