Turism medical sau pachetul turistic pentru chirurgie plastica

Carole Samaha, o celebra cantareata libaneza, inainte de chirurgia estetica.


Carole Samaha, dupa chirurgia estetica. Un exemplu celebru de "nu era nevoie".

Domnul doctor sef de clinica de chirurgie plastica fusese la vanatoare in Romania si avea niste poze facute pe acoperis la Hilton cu un iepure mort, palarie cu pana, pusca pe spinare si pe fundal cu Ateneul Roman.

Sala de asteptare era plina de domnisoare, doamne si un domn care astepta sa-si albeasca dintii. Cele mai multe dintre cliente sunt fete din Golf, unde chirurgia plastica e ilegala pentru ca e contra principiilor Islamului, imi zice domnul doctor sef de clinica. La o cafea vorbim despre de inseamna sa fii medic adevarat, sa te bazezi pe pacientele multumite care isi aduc si prietenele, si sa nu iti faci reclama pe billboards ca orice produs de supermarchet si sa nu platesti taximetristii de la aeroport ca sa iti aduca cliente.

Domnul doctor sef de clinica e de fapt ORL-ist, insa s-a specializat pe rinoplastie fiindca, spune el, ii place provocarea tuturor canalelor si cailor de comunicare. Silicoane nu a pus in viata lui, i se pare neinteresant. De asta se ocupa prietenii lui care chiar sunt chirurgi plasticieni si pe care ii invidiaza oarecum pentru ca fac o gramada de bani.

Domnul doctor sef de clinica spune ca el face turism medical pe fata, cu stampila Ministerului Turismului. El e cel care a fost contactat de minister dupa ce Ministerul la randul lui a fost contactat de o firma din Dubai, a carei patroana era asa de multumita de operatiile facute in Liban, incat s-a gandit sa promoveze fenomenul in mod organizat.

De asemenea, domnul doctor sef de clinica mi-a spus ca pentru un nas nou nu incaseaza mai mult de 850 de dolari, in timp ce altii cer chiar si 2000. Si 2000 de dolari sunt putini, daca te gandesti ca daca ti-l tai in Europa te costa dublu, iar in unele locuri triplu.

Comments

  1. Turism and medical issues have gone hand in hand lately in several countries. When I went to Venezuela for a surgery everything came out great, and some girls were giving Generic Viagra on the street.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani

Beduinii