Cupa mondiala,vuvuzele si focuri de arma

Naharnet
Two people were wounded by celebratory gunshots in the aftermath of Brazil's win against Chile, Police Chief Gen. Ashraf Rifi said.
Brazil routed South American rival Chile 3-0 on Monday night to advance to the quarterfinals.

"Citizens of these countries do not do so in their own countries," Rifi argued in remarks published Tuesday by Al-Akhbar newspaper.

Iata de de Libanul nu are un campionat de fotbal propriu-zis. Echipele, vreo doua-trei, mai joaca din cand in cand cu stadionul gol. La meciurile transmise la televizor nu se uita nimeni, pentru ca sunt fara miza.

Dar cand vine vorba de Brazilia, Germania si alte echipe de talie mondiala, toata lumea e cu sufletul la gura in fata televizorului. Brazilia are cei mai multi suporteri de departe, pentru ca acolo exista o mare comunitate libaneza. Germania nu mi-e clar inca de ce are atatia suporteri in Liban. N-a reusit nimeni sa-mi explice de ce tine cu Germania.

Cat timp s-au desfasurat meciurile din grupe, au rasunat doar vuvuzele in Beirut, prin balcoane, la terase, in pub-uri. De vreo 2 zile insa tot vin stiri cu impuscaturi. Ieri de doua ori in Hamra. Aseara, iata, doi raniti.

Politia zice ca nu se baga in obiceiuriule locului. Cica nu e treaba politiei ca oamenii au arme in tara asta si agntii nu intra niciodata peste tine in casa ca sa-ti confiste Kalashnikovul detinut ilegal. Decizia e chipurile politica, conform sefului politiei libaneze. Asa ca asteptam cu sufletul la gura meciurile si.. ce-o fi, o fi.

Comments

  1. eh, eu am o ipoteza referitoare la motivul pentru care tin cu nemtii, dar mi-e frica sa o scriu :)))))

    ReplyDelete
  2. motivul pentru care LIBANEZII tin cu nemtii, nu eu :)) eu am tinut cu Anglia...

    ReplyDelete
  3. Stiu ce zici tu acolo si sunt de acord cu tine. N-o scrie! :))))))

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Beduinii

Turism medical sau pachetul turistic pentru chirurgie plastica

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani