Cel putin 3 morti si o rapire

Armata libaneza in "actiune", aseara, pe strazile Beirutului.(An Nahar)

Incidentele de aseara din Beirut au inceput, pare-se, dupa ce cativa "unknown gunmen" au rapit doi barbati dintr-o cladire din Bourj Abi Haidar. Timp de patru ore, in care se pare ca nu s-a tras doar cu automatele ci si cu RPG, Beiritul a stat cu urechile ciulite sa nu cumva sa se extinda luptele si in alte zone. Nu e clar de ce a ajuns Hezbollahul in mijlocul incidentului si cum Mohammed Fawwaz, seful Hezbollah in cartier a fost impuscat impreuna cu bodyguardul.

In confruntari a murit si un oficial al adversarilor, Fawaz Omeirat, din gruparea controversata Al Ahbash, pro-siriana dar anti-salafi, nici sunita nici siita si cu influente sufi, considerate eretice.

UPDATE Un purtator de cuvant al Armatei a soptit jurnalistilor ca oficialul Hezbollah se facuse sef pe un loc de parcare al oficialului Ahbash!!!!!

Hezbollahul a anuntat ca face ancheta, Armata Libaneza face si ea ancheta. Toata lumea face ancheta. Si probabil singurii care nu vor afla exact ce s-a intamplat vor fi libanezii de rand. Pentru ca, asa cum se intampla de obicei, presa libaneza e tinuta la distanta si lucreaza doar cu zvonuri, surse anonime, intoxicari si alte porcarii.

Comments

Popular posts from this blog

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani

The politics of Ashura in Lebanon

Nu ma simt "corespondent de război"