Cel putin 3 morti si o rapire

Armata libaneza in "actiune", aseara, pe strazile Beirutului.(An Nahar)

Incidentele de aseara din Beirut au inceput, pare-se, dupa ce cativa "unknown gunmen" au rapit doi barbati dintr-o cladire din Bourj Abi Haidar. Timp de patru ore, in care se pare ca nu s-a tras doar cu automatele ci si cu RPG, Beiritul a stat cu urechile ciulite sa nu cumva sa se extinda luptele si in alte zone. Nu e clar de ce a ajuns Hezbollahul in mijlocul incidentului si cum Mohammed Fawwaz, seful Hezbollah in cartier a fost impuscat impreuna cu bodyguardul.

In confruntari a murit si un oficial al adversarilor, Fawaz Omeirat, din gruparea controversata Al Ahbash, pro-siriana dar anti-salafi, nici sunita nici siita si cu influente sufi, considerate eretice.

UPDATE Un purtator de cuvant al Armatei a soptit jurnalistilor ca oficialul Hezbollah se facuse sef pe un loc de parcare al oficialului Ahbash!!!!!

Hezbollahul a anuntat ca face ancheta, Armata Libaneza face si ea ancheta. Toata lumea face ancheta. Si probabil singurii care nu vor afla exact ce s-a intamplat vor fi libanezii de rand. Pentru ca, asa cum se intampla de obicei, presa libaneza e tinuta la distanta si lucreaza doar cu zvonuri, surse anonime, intoxicari si alte porcarii.

Comments

Popular posts from this blog

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani

Beduinii