De ce Raed Arafat ar trebui sa spuna "nu"

Pentru ca liberalii il propun ministru al Sanatatii pe Raed Arafat. Marturisesc ca inca de cand eram mica am avut un oarescare "crush" on Mr. Arafat perntru ca e medic de ambulanta si imi aduce aminte de zilele cand imi petreceam dupa-amiezile alergand-o pe moasa de serviciu in jurul statiei de ambulanta de la Husi, in timp ce maica-mea isi lua trusa de obstetrica si pleca prin sate sa ajute cate o gravida sa nasca pe camp (acolo unde le prindeau cel mai adesea contractiile).

Oricat de mult m-as bucura sa am avem un ministru care stie cu ce anume se mananca sistemul de sanantate din Romania (ca altceva nu stiu daca mai poti sa faci cu el, cu sistemul) mi-as dori sa nu accepte jobul pentru ca si-ar pierde credibilitatea.

Atunci cand devine mai sigur sa nasti pe camp, ca inainte de 1989, cu moasa satului, decat in spital, un singur om impotriva sistemului nu e niciodata solutia. O fi dragut, o fi o chestie de imagine misto pentru opozitia plictisita. Te agiti acum la spartul targului, ai revelatii tradive, dupa ce au murit niste copii si vii precum demiurgul sa-l propui pe Superman drept ministru. Dar apoi te intorci la spagile tale de toate zilele, la afacerile obisnuite, la secretele de alcov din dosul perdelelor politice, la geanta Louis Vuitton sau la costumul tau Armani, mai interesante decat lipsa de medicamente, salariile mici, lipsa de medici, aparatura medicala inspaimantator de veche.

Pe astea le lasi lasi in grija lui Raed Arafat, si tu iti asumi creditul ca "ai militat pentru ceva", ca "a ta a fost ideea" in caz ca omul asta reuseste sa rezolve problema. Daca nu, e oricum vina lui ca nu s-a ridicat la asteptarile tale. Si tot interesul asta brusc al politicienilor de toate culorile de a se acuza unii pe altii, peste cadavrele unor bebelusi. Jenant e putin spus. E gretos.

Comments

Popular posts from this blog

Beduinii

Turism medical sau pachetul turistic pentru chirurgie plastica

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani