Niste non-stiri

Citeam si pe site-ul meu de stiri preferat din Liban, Naharnet (stiu ca lucrez la concurenta, dar in materie de stiri, asta-i viata. Fac ei greseli de gramatica in engleza, dar sunt mai rapizi si dau mai multa informatie. Daca reusesti s-o si intelegi, e perfect) ca premierul Saad Hariri a tinut un discurs cu ocazia mesei oficiale de Iftar, care va avut loc sambata, ca "politicienii ar trebui sa renunte la insulte si limbaj vulgar".

M-a uitat o data, m-am uitat de doua ori. N-am reusit nici acum sa inteleg de ce o fi asta breaking news. Am dat un scroll down sa vad ce se mai petrece prin tara, ca sa nu ma duc la sedinta de sumar ca o habarnista si vad intr-un tarziu cum ca niste sateni din nordul Libanului au blocat o autostrada pentru ca "li se intrerupe curentul electric". Asta cam la 24 de ore dupa ce alti sateni din sudul Libanului au blocat o autostrada ca sa protesteze fata de desele pene de curent. Desele pene de curent inseamna ca au curent electric frunizat de Electricite Du Liban cam 6 ore din 24. In unele zone ale tarii, se poate intampla sa fie si 0 din 24. Mi s-a intamplat mie luna trecuta, cand am platit 10 dilari curentul electric. Fix de atatia bani furnizasera.

O non-stire. Imi zic ca probabil libanezii sunt obisnuiti mai degraba cu lipsa curentului electric si a apei calde decat cu declaratiile lui Saad Hariri si de aia s-au gandit jurnalistii ca e mai importanta preocuparea lui Hariri pentru limbajul politicienilor.

Am rasfoit apoi ziarele romanesti. Si ce sa vezi? Pe ai nostri ii preocupa .. punga de popcorn pe care si-a cumparat-o Elena Udrea, caloriile, si marimea fundului doamnei care si-a pus pantaloni scurti. Sunt sunt convinsa ca lu' Tzatza Manda din Rastoaca i s-au umplut ochii de lacrimi cand a vazut ce dieta are doamna Udrea, saraca.  Ca pe ea fix de asta o freaca grija, ca sa ma exprim in limbaj asortat stirii.

(Aaaa, si Hermesul! Sa va spun un secret, intre paranteze, ca divagam un pic de la subiect. Exista un magazin mic, intr-o curte din Bucurestii Noi de unde toata protipendada Parlamentului Romaniei(si nu numai) isi achizitioneaza genti marca "Louis Vuitton" si "Coco Channel" cu mici defecte aproximativ neobservabile, precum lipsa captuselii, o catarama desfacuta sau o zgarietura mica spe una dintre torti la aproximativ 200 de euro sau mai putin. Am dat deseori nas in nas cu niste doamne de vaza care ieseau pe poarta cand mergeam eu si colegele de redactie la shopping de bluzite. )

Comments

Popular posts from this blog

Beduinii

Turism medical sau pachetul turistic pentru chirurgie plastica

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani