Thursday, August 19, 2010

To bomb or not to bomb Iran

Se pare ca nu. Cel putin  nu pe moment.  Americanii se cam uita acum la John  Bolton si se intreaba ce l-o fi apucat sa zica Israelului "aveti 3 zile sa bombardati centrala". Ar vrea ei israelienii, nicio indoiala. Dar in 3 zile nu prea are cum sa le iasa. Asa ca Iranul reuseste probabil sambata sa inaugureze centrala de la Bushehr cu ajutorul rusilor. N-a reusit nici Irakul in 1981 cu Osirak si nici Siria in 2007 cu reactorul nedeclarat de provenienta asa-zis nord-coreeana.

Se pare ca Ahmadinejad va avea micul lui moment de glorie sambata. Pentru ca Israelienii nu-si permit sa bombardeze centrala si sa rada si ceva muncitori si tehnicieni rusi odata cu reactorul. O fi tinand AIPAC-ul Washingtonul la degetul mic, dar Tel-Aviv-ul nu vrea sa-si puna Moscova in cap.

2 comments:

  1. pai ar fi fost si de Sabat si apoi nu cred ca mai exista duminica vreun teritoriu numit Israel :)
    PS protestez fata de modul in care trebuie sa postez un comentariu pe blogul tau. Cuvantul de verificare a fost... curgood. Nu sunt pe invers, deci... :))

    ReplyDelete
  2. pai shpilul era sa bombardeze inainte de sabat. de sabat e deja prea tarziu, e combustibulul incarcat, face centrala un bum mare mare pana la Tel Aviv.

    Imi cer scuze in numele echipei google. (ba prostilor, nu stiti ce inseamna cur in romaneste?) :))))

    ReplyDelete