Un spion israelian pe saptamana

Ieri, in tumultul stirilor despre copaci taiati pe linia frontierei si tentative de asasinat nereusite, a mai fost o stire. Un general de brigada afiliat Free Patriotic Movement, condusa de fostul dizident anti-sirian devenit pro-sirian Generalul Michel Aoun, a fost arestat sub acuzatia ca ar fi spionat in favoarea Israelului.
Generalul de brigada Fayez Karam a fost seful serviciului anti-tero si spionaj din serviciul secret al armatei. Se pare ca spiona pentru Israel inca de la inceputul anilor '90. Omul a si recunoscut

Vestea a produs mai multa valva chiar decat incidentele de la granita. Serviciul secret al politiei libaneze produce un spion israelian pe saptamana.  Dar nu si unul sirian, spre exemplu. Sau vreunul iranian. Numai Israelul spioneaza in Liban, fara indoiala. Desi am auzit o multime de libanezi pe strada injurandu-i pe muncitorii sirieni si numindu-i "spionii lui Bashar" in amintirea tristelor zile ale ocupatiei siriene.

De la inceputul lui 2009, libanezii au arestat 70 (!) de persoane sub acuzatia de spionaj in favoarea Israelului. Or fi spionii astia chiar asa de usor de detectat sau e contraspionajul libanez atat de priceput?

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani

Beduinii