Hezbollah-land

Situatia sta in felul urmator: avem un general in rezerva, fost sef al serviciului de securitate libanez, un fel de SRI de-al lor. Omul a stat 4 ani la inchisoare, fara sa fi fost pus sub acuzare pentru ca niste martori asa-zis falsi ar fi declarat anchetatorilor ONU ca e implicat in asasinarea lui Rafik Hariri.

Dupa 4 ani e eliberat din lipsa de probe. Omul da in judecata familia Hariri, statul libanez etc. etc. Face scandal de cate ori poate, mai face o excursie la Damasc, se mai intoarce, iar incepe sa urle despre drepturile omului. Saptamana trecuta insa, dupa o astfel de excursie la damascv, omul asta s-a apucat sa ameninte cu minuni de genul "daca nu mi se face dreptate, imi fac singur". Generalul cu pricina, om de mare stat in Hezbollah, privit ca un fel de om de legatura intre gruparea libaneza si Damasc, a fost sustinut de toti oficialii Rezistentei. Ba mai mult, au fost declaratii ca "daca nu rezolvam problema cu martorii falsi si tribunalul international, Libanul va fi destabilizat". In traducere libera "daca nu faceti ceva sa-l scoateti pe generealul nostru, iesim in strada".

Generalul era - ghici unde- la Paris. Unde isi punea la punct un nou proces impotriva guvernului libanez. Il ameninta pe prim-ministru cu moartea, un mandat de arestare e emis pe numele lui, iar la intoarcerea in tara ar fi trebuit sa fie arestat. Dar nu s-a intamplat. Politia n-a intrat in aeroport. Pentru ca in aeroport eraud eja oamenii hezbollahului, inarmati, si l-au escortat pe general de pe pista pana acasa.

In rest lumea sta si se mira si se intreaba ce e de facut.

Comments

  1. Jamil Sayeed e un individ mai mult decat dubios. Totusi, e cam mult spus ca ar putea avea loc cine stie ce evenimente daca nu i se asigura individului libertatea...

    ReplyDelete
  2. Pacat ca n-ai mai scris nimic de la o vreme! Totul bine?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani

Beduinii