Egiptul fara Moubarak, Cairo, Tahrir si Nilul

Tahrir Square, Cairo. Octombrie 2012.

Tahrir Square. Octombie 2012. Prima mare demonstratie anti-Morsi.


Acelasi Tahrir Square. Partea opozitiei. Suporterii Fratiei Musulmane se adunasera in centrul pietei, iar suporterii opozitiei veneau dinspre American University of Cairo.

Roata de rezerva. Un profesor de liceu nemultumit de salariu si de cenzura adusese un cauciuc in semn de dispret fata de presedintele Mohammad Morsi, poreclit "roata de rezerva" pentru ca fusese candidatul de rezerva al Fratiei Musulmane.
Nilul, vazut din Maadi, de la Yacht Club. Aici nu se intampla nimic. Egiptul nu era pe punctul de a declansa un razboi civil. La masa de langa noi, o doamna respectabila membra a Surorilor Musulmane ii povatuia pe fiica-sa si pe logodnicul ei ce anume e moral si ce nu.
 Rezultatul jurnalistic al excursiei aici.

La Cairo m-am simtit ca la Bucuresti prin 1992 - lumea iese in piata sa isi ceara drepturile, mai vin minerii (in cazul lor Fratia Musulmana), comerciantii de carti interzise isi intind marfa pe caldaram, tinerii stau in bodegi si discuta politica si vor libertate etc. Imi lipseste Cairo. In Liban, desi situatia e mult mai dezastruoasa decat in Egipt, oamenii sufera de o oarecare apatie. Libanezii nu lupta pentru drepturile lor precum egiptenii, din pacate.

Comments

Popular posts from this blog

Beduinii

Turism medical sau pachetul turistic pentru chirurgie plastica

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani