Tripoli unde fire

Moscheea Al Taqwa in cartierul Al-Zahiriya. (via twitter)photo via Twitter. 
Doua masini capcana au explodat acum aproximativ o ora la Tripoli, in Nordul Libanului. Tintele au fost doua moschei in care comunitatea Salafista iti tine de obiciei rugaciunile vinerea. Unul dintre cei mai importanti sheici salfisti din Liban, Al Rifai, se afla la rugaciune la un dintre moschei. A scapat nevatamant, dar 27 de oameni au murit.

In urma celor doua explozii, luptatorii suniti care de obicei sunt angajati in batalii ocazionale cu alawitii din cartierul Jabal Mohsen, au iesit pe strada si au inceput sa traga focuri de arma in directia soldatilor libanezi trimisi sa tina situatia sub control. In urma altercatiei cu luptatorii din cartierele sunite, armata a parasit zona. (Pentru ca serviciul de informatii al armatei este sub controlul Hezbollahului, sunitii libanezi, si mai ales Salafistii, percep armata libaneza ca pe un instrument al Hezbollahului.)


Exploziile au avut loc la o zi dupa ce un suporter al Hezbollahului a fost impuscat la Tripoli intr-o altercatie cu un grup de luptatori suniti.

Foto Bassem Mroue.

Comments

Popular posts from this blog

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani

Beduinii