Cronica foto a unui asasinat cu bomba

Piata Sassine. 19 octombrie 2012. La 20 de minute dupa explozie. Nu stiam cine era victima inca. Abia dupa doua ore a anuntat Ministerul de Interne ca tinta fusese Wissam el Hassan, seful serviciului de informatii al Fortelor se Securitate Interna. Au banuit dupa vreo ora ca ar putea fi el, pentru ca nu raspundea la telefon. Apoi i-au refacut traseul. Odata cu el a mai murit femeia de serviciu de la o banca din apropiere.
Ca de obicei, armata s-a ocupat de izolarea locului deflagratiei. Ca de obicei, soldatilor le-a fost foarte greu sa tina multimea de gura-casca la distanta.
Ca sa fie totul si mai simplu, au aparut si politicieni la fata locului, nemultumiti ca bodyguarzii nu reusesc sa le faca partie prin multime.Ca de obicei, presa se descurca in orice situatie. Nimeni nu catadicseste sa informeze jurnalistii despre ce se intampla, cate victime au fost etc. Singurii care au acces la informatii sunt cei cativa parlamentari care au aparut in zona. lor le luam si noi declaratii. Cei care stiu mai multe sunt chiar oamenii care locuiesc in cladirile din jur. Abia trei ore mai tarziu a aparut un comunicat oficial care nu spunea nimic. Noi deja stiam totul. Pe surse, fireste.Comments

Popular posts from this blog

Reteaua iraniana si mostenirea lui Soleimani

Beduinii