Monday, June 20, 2016

În cazul în care vă întrebați cum a mers hackathonul nostruAm fost una dintre echipele câștigătoare cu o aplicație care își dorește să răscumpere "Cumințenia Pământului" pixel cu pixel. Festivitatea de premiere o puteți vedea aici.

Echipa care a întocmit toate astea în 48 de ore:
Adriana Valman, Cofondator al Girls Who can Code Romania  (How cool is that!)
Cristian Tranulea, Back-end Developer (WOW!)
Constantin Stan, Back-end Developer ( un tip mult prea modest pentru ceea ce știe să facă)
Constantinescu Nicolaie, Information architect la kosson.ro (Sufletul echipei și al petrecerii)
Monica Muntean, Fondatoare și CEO la Girls Who Code - România și Managing Director la Girls in Tech - Romania si Consultant pe Cultura Organizațională la Eloquentix (care ne-a ajutat de acasă fiincă era atât de răcită că nu mai avea voce).
Diana Rusu, Colega mea de birou, consilier al ministrului delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, care m-a târât practic la hackathon.
Si subsemnata, jurnalist, mai nou om de comunicare (chiar și digitală).
Au ieșit niște aplicații geniale. În primul rând să vă uitați cu atenție în următoarea perioadă după o aplicație care se cheamă bainene.ro Nu vă spun mai mult. E foarte simpatică și merita să câștige cu vârf și îndesat.
Pitchul nostru, al meu și al Dianei, de vineri seara a fost să încercăm o aplicație sexy care să încerce răscumpărarea celebrei sculpturi a lui Brâncuși "Cumințenia Pământului", aflată în subcripție publică. Statul român trebuie să strângă până la sfârșitul lui septembrie 5 milioane de euro. 
Știu toate argumentele contra:
"Bai nene (sic) iar cere statul bani de la oameni?"
"Băi nene, tichie de mărgăritar ne trebuie?"
"Băi nene, n-are statul bani?"
"Băi nene, e  o sumă imensă."

Dar dincolo de toate, bai nene, hai să ne gândim că o merităm noi toți, că, poate, dacă începem cu o sculptură a lui Brâncuși, reușim să ne mobilizăm și mai departe, să ne trezim din letargie și să ne recâștigăm pe noi înșine. Și de acolo vom ști ce să facem. 

Cristi și Costi au fost primii care s-au înscris:
- Știi milliondollarhomepage.com?
Nu mi-am adus aminte imediat. Dar făcusem o știre pe vremuri despre un adolescent care a vândut o poză pixel cu pixel până a strâns un million de dolari. Cumpărătorii primesc în schimb spațiu de reclamă. De ce să nu încercăm?
Băieții s-au apucat de programare și designul, eu m-am apucat să caut o poză imensă a sculpturii lui Brâncuși. Când totul părea pierdut pentru că era sâmbătă și ajun de Rusalii, a apărut, spre salvarea noastră, Alex Giboi de la Agerpres, care ne-a trimis repede niște fotografii. 
 Să sperăm că o putem lansa în trei săptămâni. 


No comments:

Post a Comment